Дослідження маршрутизації потоків в мультисервісній IP-мереж - Наливайко, В. М. (My University, 2025)
Мета роботи – дослідження методів, алгоритмів і відповідних протоколів динамічної маршрутизації, які застосовуються в мультисервісних IP-мережах для організації ефективної передачі потоків трафіку. Розглянуті загальні особливості, поняття і принципи маршрутизації, а також механізми та методи маршрутизації. Визначені і описані протоколи динамічної маршрутизації, такі як RIP, OSPF, EIGRP і BGP, розглянуті їх особливості і механізми застосування у процесах маршрутизації потоків IP-мереж. Досліджені принципи функціонування алгоритмів динамічної маршрутизації потоків у мультисервісних IP-мережах, такі як дистанційно-векторний алгоритм Беллмана Форда, алгоритм вибору найкоротшого шляху Дейкстри, алгоритм дифузійного оновлення інформації.
Keywords: статична маршрутизація; динамічна маршрутизація; балансування навантаження; дистанційно-векторний алгоритм; оновлення інформації