Метод виявлення вторгнень у розподілених інформаційних системах - Кізлевич, Я. О. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є покращення показників виявлення аномалій функціонування РІС в умовах кібернетичних впливів зовнішнього та внутрішнього середовища шляхом побудови методу на основі технологій інтелектуального аналізу даних. Для досягнення поставленої мети вирішуються наступні задачі: проаналізувати підходи щодо забезпечення безпеки розподілених інформаційних систем; розглянути особливості архітектури розподілених інформаційних систем і виділити базові компоненти систем; розробити метод виявлення аномалій системи з використанням методів інтелектуального аналізу для класифікації стану функціонування комп’ютерних систем.
Method for Detecting Intrusions in Distributed Information Systems
Keywords: інформаційна система; аномалія; кібербезпека; Firewall