Правове регулювання відпустки по догляду за дитиною за законодавством України: теоретичні та практичні питання - Вєтухова, І. А. (Право, 2018)
У статті розглядаються питання правового регулювання відпустки по догляду за дитиною, передбаченими як міжнародними нормативно-правовими актами, так і трудовим законодавством України. Проаналізовано порядок надання вказаної відпустки в історичному аспекті. Особлива увага приділена практичному застосуванню окремих положень трудового законодавства при наданні відпустки по догляду за дитиною особам із сімейними обов’язками. // The article considers the issues of legal regulation of childcare leave provided by both international regulations and labor legislation of Ukraine. The order of granting the specified leave in the historical aspect is analyzed. Particular attention is paid to the practical application of certain provisions of labor legislation in granting childcare leave to persons with family responsibilities.
Keywords: соціальні відпустки; відпустка по догляду за дитиною; жінка або інші родичі, які фактично здійснюють догляд за дитиною; social leave; childcare leave; woman or other relatives who actually care for the child