Дослідження та адаптація сучасних методів комп'ютерного синтезу мікроелектронних компонент - Бобринська, А. В. (ХНУРЕ, 2022)
Мета роботи – дослідити сучасні алгоритми комп’ютерного аналізу електронних кіл та їх реалізацію в пакетах прикладних програм загального вжитку (OrCAD, P-CAD, Electronics WorkBench та ін.). Розробити рекомендації щодо адаптування цих алгоритмів для створення віртуальних макетів синтезу мікроелектронних компонент. Об’єкт дослідження – сучасні методи комп’ютерного синтезу виробів мікроелектроніки. Метод розробки – використання мов Web-програмування HTML, монтажу і запису VEGAS Pro та впровадження результатів у загальний доступ. Результат – створена система не містить зайвої інформації, дуже дешева та має зрозумілу структуру. Кожен бажаючий обирає для себе потрібну категорію пакетів, в залежності від складності поставленого завдання, можливостей його ПК і т.д.. Так само були покращені технології і методи розробки, система має розширену базу даних яка може бути вивчена і переглянута в будь-який час в будь-якому місці, не має великих запитів до швидкості мережі Internet. Значимість та висновок – підготовлений матеріал дозволяє кожному бажаючому працювати з доступними пакетами прикладних програм, обрати для себе найбільш підходящий та, що найважливіше, навчитися працювати за допомогою навчальних віртуальних макетів
Keywords: пакет прикладних програм, вироби мвкроелектроніки, віртуальний макет, синтез