Краудфандингова платформа на основі технології Blockchain з можливістю передбачення успішності проєктів за допомогою машинного навчання - Жмур, Д. М. (My University, 2024)
Об’єкт розробки – краудфандингова платформа, що ґрунтується на технології Blockchain і використовує методи машинного навчання для передбачення успішності проєктів. Ціль роботи – створення інноваційної програмної системи для залучення фінансування на реалізацію цікавих ідей, що використовує принципи децентралізації й аналіз даних за допомогою штучного інтелекту. Методи дослідження та перелік апаратури – для розробки системи було використано методи програмування на мовах високого рівня, зокрема Java для розробки блокчейну та серверної частини, TypeScript для інтерфейсу користувача. Апаратне забезпечення включає комп'ютери з потужними процесорами та відповідною пам'яттю для обробки великих обсягів даних. В результаті розробки створено серверну, клієнтську та десктопну частини для краудфадингової платформи на основі технології Blockchain із можливістю передбачення успішності проєктів за допомогою машинного навчання. Економічна та соціально-економічна ефективність роботи – впровадження краудфандингової платформи на основі Blockchain і машинного навчання може сприяти зростанню ефективності у сфері збору коштів для інноваційних проєктів, зниженню ризиків для інвесторів та загалом підвищенню ефективності використання ресурсів у суспільстві.
Keywords: краудфандингова платформа; Blockchain