Дослідження автоматизації поліграфічного виробництва за допомогою цифрових систем управління - Гаращук, Є. В. (My University, 2025)
Сучасна поліграфія переходить від ручних операцій до цифрових систем, які забезпечують швидший виробничий цикл, стабільну якість і менший ризик помилок. Попри це, багато підприємств застосовують лише фрагментарну автоматизацію, що стримує ефективність роботи. Мета дослідження – підвищення ефективності та якості роботи поліграфічного виробництва шляхом впровадження комплексної автоматизації на поліграфічному підприємстві.Об’єкт дослідження – виробничий процес поліграфічного підприємства.Предмет дослідження – методи, засоби та моделі цифрового управління поліграфічними процесами, що забезпечують підвищення швидкості, точності та стабільності виробництва, а також взаємодія між окремими елементами автоматизованої системи в єдиному інформаційному середовищі.У роботі проаналізовано сучасні цифрові рішення, змодельовано три сценарії виробництва (ручний, частковий W2P, повна інтеграція), а також виконано кількісне порівняння основних операцій. Показано, що повна цифрова інтеграція суттєво скорочує час виконання робіт, підвищує стабільність друку та покращує керованість виробництва.Результати можуть бути використані підприємствами для практичного впровадження цифрових систем та підвищення конкурентоспроможності на ринку.
Keywords: поліграфія; управління поліграфічними процесами