Ефективність методів дослідження властивостей сигналів - Попов, О. О. (My University, 2020)
В роботі досліджені різні види складних векторних зондуючих сигналів систем радіоакустичного зондування атмосфери. Розглянуто акустичні сигнали у вигляді лінійно-частотно-модульованих і фазоманіпульованих імпульсів Баркера. За допомогою моделювання отримані тіла розсіювання складних акустичних сигналів, утворених спільно з простими електромагнітними зондувальними імпульсами. Метод дослідження базується на використанні двовимірної взаємокореляційної функції двох сигналів - акустичного і електромагнітного. Математичне моделювання та дослідження тіл розсіювання зондуючих сигналів виконано в комп'ютерному середовищі MathCAD. Отримані результати демонструють високу ефективність використаного методу дослідження властивостей зондуючих сигналів. Область використання - радіоакустичні системи зондування атмосфери.
Keywords: зондуючий сигнал; радіоакустичне зондування атмосфери; акустичний сигнал; атмосфера