Сучасні технології систем управління якістю Quality 5.0 та їх впровадження на підприємствах - Янушкевич Д. А.; Іванов Л. С.; Редькін К. С. (My University, 2025)
Метою роботи є дослідження сучасних технологій систем управління якістю Quality 5.0 та їх впровадження на підприємствах. У роботі проведено порівняльний аналіз між концепціями Industry 4.0 та Industry 5.0. Основою концепції Industry 5.0 є запровадження спільного робочого середовища людини та робототехнічних систем, а також створення розумного суспільства. Якість продукції та процесів є однією з ключових складових конкурентоспроможності підприємств у концепції Industry 5.0. Водночас розвиток технологій та динамічний розвиток ринку змінюють підходи до виробництва та управління. З'являється все більше концепцій управління якістю, пов'язаних з цими інтенсивними змінами, однією з яких є Quality 5.0 (Якість 5.0).
Keywords: управління якістю; Quality 5.0