Розроблення методу класифікації зображень із використанням кластерних структур для швидкого пошуку даних - Чмутов, Ю. В. (My University, 2021)
Об’єктом роботи є методи класифікації зображень у системах комп’ютерного зору. Метою роботи є розроблення методу класифікації зображень з використанням засобів швидкісного пошуку на підставі кластерних структур. Розроблено метод класифікації зображень із використанням кластерних структур для швидкісного пошуку на основі множини дескрипторів ключових точок. Ключові точки побудовані за допомогою детектору BRISK. Розбиття множини дескрипторів ключових точок по кластерах надає можливість суттєво прискорити обчислення, в результаті чого швидкодія класифікації значно зростає. Проведено вивчення властивостей засобів швидкісного пошуку.
Keywords: комп’ютерний зір; класифікація об'єктів; кластерний аналіз; ключова точка; дескриптор; відстань Геммінга; швидкий пошук; база еталонів; клас