Система керування протезом верхньої кінцівки - Недорєз, Г. О. (My University, 2019)
Мета роботи – розробка системи керування протезом верхньої кінцівки. Методи цифрового розпізнавання біоелектричних образів, схемотехнічного проектування. В роботі проведено розробку системи керування протезом верхньої кінцівки. Для підвищення рівня функціональності в протезі за рахунок організації як роздільних, так і спільних рухів зхвата і ротацій, запропоновано два автономних канали керування. Розроблене схемотехнічне рішення відрізняється низьким енергоспоживанням, малими габаритами, високою стійкістю до електромагнітних завад від промислової мережі. Новизна роботи полягає в удосконаленні системи керування протезом верхньої кінцівки за рахунок організації двох автономних каналів керування як роздільних, так і спільних рухів зхвата і ротацій. Актуальність роботи – підвищення функціональності протезу верхньої кінцівки.
Keywords: Біопротез; електроміограма; підсилювач біопотенціалів; протезування; розпізнавання образів біоелектричних; система керування мікропроцесорна