Комп'ютерний моніторинг плавального басейну з використанням бездротової сенсорної мережі - Сергєєв, О. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка веб інтерфейсу для візуалізації данних моніторингу плавального басейну на основі бездротової сенсорної мережі з використанням мікроконтролера ESP32. У роботі розглянуто сучасні підходи до контролю якості водного середовища, проаналізовано переваги автоматизованих рішень та недоліки традиційних методів. Описано архітектуру системи, яка включає сенсори температури, pH та хлору, серверну частину, веб-інтерфейс для відображення інформації в реальному часі та систему збереження даних у базі PostgreSQL. Детально розглянуто алгоритм обробки даних, емулятор сенсорів, що дозволяє тестувати систему без фізичних пристроїв, та обґрунтовано вибір інструментів розробки, зокрема Next.js, TypeScript і Prisma ORM. Система забезпечує безперервний моніторинг, візуалізацію показників води та аналіз безпеки умов для плавання з урахуванням санітарних норм. Розроблене рішення є масштабованим, надійним і придатним для подальшого впровадження в реальні умови експлуатації.
Keywords: моніторинг плавального басейну; бездротова сенсорна мережа