Судова реформа як головний чинник відновлення довіри українського суспільства до влади - Гаруст, Ю. В.; Бондаренко, О. С. (Право, 2016)
У даній статті розглянуто одне з головних завдань реформування судової системи в Україні – відновлення довіри суспільства. Визначено та проаналізовано чинники, які негативно впливають на думку суспільства в процесі здійснення правосуддя в державі та причини їх утворення. За результатами дослідження запропоновано кроки, що поступово повернуть довіру суспільства до системи правосуддя в Україні. // This article deals with one of the main tasks of reforming the judicial system in Ukraine - the restoration of trust of society. The factors that adversely affect the opinion of society in the process of exercising justice in the state and the reasons for their formation are determined and analyzed. According to the results of the study, steps are offered that gradually returns the trust of society to the system of justice in Ukraine.
Keywords: суд; суддя; відновлення довіри; судова влада; правосуддя; court; judge; restoration of trust; judicial power; justice; improvement