Клієнт-серверна система доповненої реальності в навчальному закладі - Чернов, О. Ю. (My University, 2019)
Об’єктом дослідження даної роботи є технологія доповненої реальності, її властивості та особливості роботи. Предметом дослідження є вивчення можливостей використання технології доповненої реальності в програмних застосунках для потреб навчального закладу. Ціль роботи – формування критеріїв для ефективної роботи технології доповненої реальності з актуальними програмно-апаратними комплексами на сучасному етапі розвитку технологій, розробка програмного застосунку для роботи з доповненою реальністю. Атестаційна робота присвячена дослідженню технології доповненої реальності, її властивостей та особливостей роботи. В роботі розглядаються теоретичні обґрунтування доповненої реальності, розглядаються технічні засоби доповненої реальності та методи роботи з ними. Розглядається історія розвитку технології та її відмінності від віртуальної реальності на змішаної реальності. У даній роботі розглядаються та порівнюються різні технології для роботи з доповненою реальністю. Виявляються їх переваги та недоліки і на основі зібраних даних робляться висновки у вигляді виділення, із списку порівнюваних технології, найкращої. Також в роботі формуються критерії для створення технології для роботи с доповненою реальністю. Детально робиться огляд програмних продуктів від компаній Apple та Google - ARKit та ARCore.
Keywords: ar; vr; mr; arkit; arcore; vuforia