Моделювання системи розпилення зв'язувальної речовини в 3D принтері системи 3DP - Пархоменко, Д. В. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – технологія інжекційного 3D друку 3DP. Предмет дослідження – конструкція інжекційного 3D принтеру, що працює за технологією 3DP Мета роботи – оптимізація конструкції систем подачі з’єднувальної речовини у робочу зону принтера. Методи дослідження – використовуючи 3D макет побудований у програмі Fusion 360 проаналізувати характеристики інжекційних систем, виявити недоліки і навести методи оптимізації. В ході виконання кваліфікаційної роботи було виконано аналіз багатьох видів технологій тривимірного друку, а також розглянуто різні види інжекційних систем і насосів, що забезпечують подачу речовини у робочу зону. Розроблено насосну систему для 3DP принтера, а також побудовано макет. Було проаналізовано недоліки шестеренних насосних систем і наведено варіанти оптимізації конструкції.
Keywords: технологія інжекційного 3D друку; 3DP принтер; розпилення зв'язувальної речовини; види інжекційних систем