Дослідження підходів до розпізнавання та анотації об'єктів в доповненій реальності для путівників - Черненко, Є. А. (My University, 2022)
Метою роботи є аналіз проблем розпізнавання та локалізації об’єктів та методи їх вирішення, a також пошук оптимального способу інтеграції розпізнавання об’єктів в доповненій реальності. Методи розробки базуються на таких технологіях, як Swift, ARKit, Vision, а також інструменти машинного навчання TensorFlow та CoreML. В результаті роботи було досліджено підходи до реалізації розпізнавання та анотації об’єктів в доповненій реальності використовуючи архітектуру виявлення об’єктів R-CNN та інтеграції технології доповненої реальності ARKit
Keywords: доповнена реальність; машине навчання; анотація; coreml; arkit; tensorflow