Дослідження методів створення 3D об’єктів - Крамський, І. А. (My University, 2022)
У даній роботі наведено класифікацію методів 3D моделювання, типів полігонів, класифікації полігональних сіток, детальний аналіз роботи графічного процесору при рендері полігонів, методи оптимізації моделей, огляд принципу блокінгу моделей, наведені правила ретопології, UV-розгортко та запікання текстурних карт, розробка 3D моделі персонажа, опис функціонування фізично коректних текстур, розроблено алгоритм створення 3D моделі.
Keywords: полігон; розгортка; запікання; вертекс; нормаль