Дослідження моделі штучної імунної системи для вирішення задачі оптимізації виробництва - Торба, М. О. (My University, 2020)
Метою роботи є дослідження моделі штучної імунної системи для вирішення задачі оптимізація виробництва. Методи розробки базуються на мові програмування Python і бібліотеці для побудови графіків Matplotlib. В результаті роботи розглянуто існуючі моделі штучних імунних систем, побудовано математичні моделі виробництва та штучної імунної системи, сформулювано задачу оптимізації, розроблено програмний додаток для вирішення задачі оптимізації виробництва з використанням штучних імунних систем, досліджено вплив параметрів моделі на якість отриманих результатів
Keywords: алгоритм clonalg; антитіла; клональний відбір; оптимізація виробництва; оптимізація функції кількох змінних; штучні імунні системи; python