Розробка системи автоматизації управління роботом секретарем - Проценко, Д. Є. (My University, 2024)
Мета роботи – Розробка системи автоматизації управління мобільним роботом – секретарем, для покращення взаємодії користувача в рамкамах колоборативних роботів. Об’єкт розробки – процес управління мобільним роботом. Предмет розробки – моделі, алгорітмічне та програмне забезпечення голосового керування мобільним роботом. В ході виконання кваліфікаційної роботи була розроблена система автоматизації системи керуванням роботом – секретарем. Проведено аналіз сучасних голосових асистентів, настільних роботів, апаратних рішень, методів розпізнавання голосових команд та розпізнавання навколишнього середовища заавдяки комбінації УЗ датчиків та ІЧ датчику ліній. Також були виявлені базові функції, якими повинен володіти робот – секретар. Наступним етапом стала розробка макету робота секретаря на базі мікрокомп’ютера Raspberry Pi zero W із інстальованою на ній операційною системою Raspbian. Мовою програмування було обрано Python. Для розробленої системи були проведені експериментальні дослідження на виявлення якості виконання голосових команд при різних уровнях зайвого шуму.
Keywords: управління роботом секретарем; управління мобільним роботом; розпізнавання голосових команд; система Raspbian; Python