Оподаткування ІТ галузі: питання реалізації та складнощі впровадження - Кобильнік, Д. А.; Михайленко, В. В. (Право, 2020)
Робота присвячена дослідженню найбільш дискусійних питань розробки та впровадження механізмів оподаткування ІТ-галузі у реаліях вітчизняного законодавства. Проаналізовано проблемні питання та недоліки урозумінні певних категорій ІТ сфери, проблематику визначення обсягів податкового навантаження на її представників. Проілюстровано недієвість та слабку ефективність у проектах реалізації механізмів оподаткування сфери інформаційних технологій. The work is devoted to the study of the most controversial issues of development and implementation of mechanisms of taxation of IT industry in the realities of domestic legislation. Problematic issues and disadvantages of the design of certain categories of IT sphere are analyzed, the problem of determining the volume of tax burden on its representatives. Disunity and weak efficiency in projects of taxation of information technologies are illustrated.
Keywords: IT бізнес; IT індустрія; податкове стимулювання; оподаткування; IT галузь; податкові пільги; IT business; IT industry; tax incentives; taxation; IT industry; tax privileges