Математична модель оптимального розподілу банківських ресурсів - Мар`єнко, О. М. (My University, 2025)
Мета дослідження – аналіз теоретичних положень і розробка економіко-математичної моделі оптимального розподілу банківських ресурсів. Розглянуто теоретичні основи моделювання розподілу банківських ресурсів. Проаналізовано аспекти участі комерційного банку в інвестиційних проєктах. Розглянуто модель оптимального розподілу ресурсів між об'єктами інвестування. Проведено аналіз результатів господарської діяльності АТ КБ «ПриватБанк». Проаналізовано основні результати діяльності АТ КБ «ПриватБанк» в звітному періоді. Побудовано алгоритм оптимального розподілу банківських ресурсів. Розроблено математичну модель розподілу банківських ресурсів з урахуванням ризику для АТ КБ «ПриватБанк». Запропоновано методичні рекомендації щодо управління ризиками при інвестиційному кредитуванні для АТ КБ «ПриватБанк». Наведено структурно-логічну характеристику результатів дослідження.
Keywords: розподіл банківських ресурсів; оптимальний розподіл ресурсів; банк; банківський ресурс; функція ризику; динаміка формування доходності банку