Ґенеза становлення та розвитку обов’язкового соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Україні - Соловйов, О. В. (Право, 2015)
Стаття присвячена дослідженню історико-правових засобів захисту постраждалих від нещасних випадків на виробництві в Україні, а також виявленню притаманних їм властивостей. У роботі проаналізований процес трансформації цивільно-правової відповідальності роботодавця за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю працівника, в механізм соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. // The article is devoted to the study of historical and legal means of protecting victims of accidents in production in Ukraine, as well as the identification of their characteristics inherent. The paper analyzes the process of transformation of the civil liability of the employer for damage caused by the life and health of the employee in the mechanism of social insurance against accidents in production.
Keywords: соціальне страхування; нещасний випадок; механізми соціального захисту; історичний аспект; social insurance; accident; social protection mechanisms; historical aspect