Стаціонарні та критичні точки в системах безпечної життєдіяльності - Ракітянський, Д. Б. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – система захисту від шкідливих чинників, модель якої побудована у вигляді системи нелінійних диференціальних рівнянь. Мета роботи – дослідження систем безпечної життєдіяльності в критичних точках. Метод дослідження – розв’язання системи нелінійних диференціальних рівнянь з малим параметром. В роботі проведено чисельний аналіз критичних режимів систем із захистом від шкідливих впливів. Було отримано чисельний розв’язок для загальної задачі та аналітичний розв’язок рівняння захисту від шкідливого впливу. Для проведення обчислень та виконання графічних зображень результатів було застосовано математичний пакет Mathematica.
Keywords: асимптотика; власні значення; перше наближення; система диференціальних рівнянь; лінеаризація