Метод чисельного аналізу процесу перемішування в'язкої суміші - Гибкіна, Н. В.; Сидоров, М. В.; Стаднікова, Г. В. (Друкарня Мадрид, 2018)
Розглядається задача чисельного аналізу перемішування в’язкої суміші, яке викликане дією деякої зовнішньої сили. Математичною моделлю задачі є початково-крайова задача для функції течії. Для її розв’язання запропоновано використати метод R-функцій з апроксимацією невизначеної компоненти структури методом Гальоркіна для нестаціонарних задач. Аналіз траєкторій руху частинок суміші проводиться за допомогою методів розв’язання задачі Коші. Обчислювальний експеримент проведено для тестової задачі у одиничному квадраті.
Keywords: течія в’язкої рідини; задача перемішування; функція течії; метод R-функцій; метод Гальоркіна