Стрельцов, О. А.2025-01-242025-01-242025Стрельцов О. А. Дослідження та розробка методу детекції об’єктів з використанням нейромереж : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 122 Комп’ютерні науки / О. А. Стрельцов ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2025. – 89 с.https://openarchive.nure.ua/handle/document/29661Об’єктом дослідження є процес розпізнавання харчових продуктів у режимі реального часу з використанням нейронних мереж. Метою дослідження є аналіз та оптимізація процесу розпізнавання харчових продуктів із застосуванням нейронних мереж, розробка та впровадження різних моделей для цього завдання, а також порівняння їхньої ефективності за допомогою власного набору даних. В рамках дослідження розглядалися архітектури SSD-MobileNetV2-320, SSD-MobileNetV2-FPNLite320, EfficientDet-D0 у форматах SavedModel, TFLite і квантовані версії. Ефективність моделей оцінювали за метрикою mAP, кількістю правильно ідентифікованих об’єктів, часом обробки за офіційними бенчмарками TensorFlow, виконанням у Python-скриптах і мобільному застосунку для визначення їхньої придатності. У результаті дослідження було розроблено метод розпізнавання харчових продуктів, створено датасет та мобільний застосунок.ukкомп’ютерний зіррозпізнавання харчових продуктівквантована модельточність розпізнаванняшвидкість інференсуДослідження та розробка методу детекції об’єктів з використанням нейромережOther