Роль мовних формул у професійній діяльності технічних фахівців - Сергієва, А. В. (ХНУРЕ, 2020)
Сьогодення вимагає від студентів технічних вишів добре володіти не тільки обраним фахом, знатись на технічних новинках, а й уміти продемонструвати свої знання, презентувати власну ідею, вести діалог, переговори тощо. Актуальність теми зумовлена тим, що зменшення годин на гуманітарні предмети, зокрема на «Усне фахове мовлення» не сприяє всебічному розвитку особистості. Мета нашої роботи – привернути увагу до проблеми, яка наразі є важливою для формування мовленнєвих компетентностей студентів.
Keywords: українська державність; українознавство