Розроблення програми-тренажеру для моделювання процесу дистанційного керування рухом мобільного робота - Ахмад Даніель Халєд (My University, 2025)
Об'єктом дослідження в даній роботі є процес дистанційного керування рухом наземних безпілотних роботизованих пристроїв. Предмет дослідження – методи моделювання та програмної симуляції руху безпілотного роботизованого транспортного засобу з використанням цифрової моделі заданого об’єкта. Метою цієї роботи є дослідження підвищення ефективності методу дистанційного керування роботизованим засобом при поєднанні в єдиному програмному інструменті технології моделювання стану мобільного робота за допомогою програмного тренажера та цифрового двійника роботизованого засобу. В роботі проведено порівняльний аналіз сфер застосування програмних тренажерів та цифрових двійників. Праведно аналіз методів та принципів моделювання поведінки мобільних роботизованих пристроїв з використанням цифрових двійників. Розроблено програму-тренажер для моделювання поведінки гусеничного мобільного робота. Пульт дистанційного керування виконує роль фізичного інтерфейсу, тоді як програмний тренажер дозволяє безпечно та ефективно тренувати операторів у віддаленому керуванні мобільними роботами.
Keywords: безпілотний роботизований пристрій; дистанційне керування рухом; програма-тренажер; керування рухом робота