Спосіб ультразвукоаого локального позиціонування рухомих об'єктів - Лівнов, В. О.; Коваль, Ю. О. (ХНУРЕ, 2012)
Спосіб локального позиціонування рухомих об'єктів з використанням ультразвукового та радіоканалу, заснований на УЗ далекомірному способі, визначаючий координати одного об'єкта, для чого задають область позиціонування та розташування в ній навігаційних точок, які випромінюють УЗ сигнали.
Keywords: ультразвук; рухомий об'єкт; радіоканал; позиціонування