Ендоскоп з функцією експрес-діагностики характеру та рівня бактеріального обсіменіння слизової оболонки верхніх дихальних шляхів - Аврунін, О. Г.; Семенець, В. В.; Сліпченко, М. І.; Калашник, М. В.; Журавльов, А. С.; Калашник, Ю. М. (My University, 2003)
Ендоскоп з функцією експрес-діагностики характеру та рівня бактеріального обсіменіння слизової оболонки верхніх дихальних шляхів, який складається з гнучкої трубки з першим світловодом, що з'єднаний з блоком освітлення, який містить регульоване джерело світла, і другим світловодом, який з'єднаний з блоком реєстрації, що містить цифровий фотоапарат, та з підсистеми управління, який відрізняється тим, що підсистема управління містить інтерфейс та ПЕОМ і з'єднана двонаправлено через інтерфейсний пристрій сполучення з цифровим фотоапаратом блока реєстрації та через інтерфейсний пристрій сполучення - з регульованим джерелом світла блока освітлення.
Keywords: ендоскоп; експрес-діагностика; слизова оболонка; бактеріальне обсіменіння