Дослідження методів анотування з використанням великих мовних моделей в IT-проєктах електронного архівування - Шкамета, О. С. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – автоматичне анотування у сфері електронного архівування ІТ-проєктів за допомогою великих мовних моделей. Мета роботи: дослідження актуальності використання великих мовних моделей в сфері електронного архівування ІТ-проєктів, планування та пропонування практичної реалізації для покращення ефективності електронного архівування ІТ-проєктів. Методи дослідження: вивчення сфери анотування тексту, вивчення принципу роботи нейронних мереж в сфері обробки природньої мови, аналіз існуючих великих мовних моделей для обробки природньої мови, формування проблеми дослідження, розробка запитів до нейромережі для автоматичного анотування в сфері електронного архівування ІТ-проєктів, налаштування та навчання великої мовної моделі, планування проєкту імплементації рішення, формування проєкту, опис основних етапів проєкту, розробка детального плану проєкту, опис інструментарію та навчальних даних, тренування та тестування прототипу великої мовної моделі на реальних даних зі сфери електронного архівування ІТ-проєктів, порівняння результатів прототипу з консервативними методами анотування тексту.
Keywords: анотування; архівування ІТ-проєктів; великі мовні моделі; обробка природньої мови