Побудова та дослідження локальної мережі банку на базі бездротових технологій Ethernet - Лопарєв, К. М. (My University, 2020)
Предметом дослідження є зона покриття точки доступу бездротової мережі та її пропускна спроможність під впливом навантаження та колізій. Зроблено огляд бездротових мереж стандарту IEEE 802.11 та розглянуті проблеми вибору програмного забезпечення для моделювання імітаційних моделей мереж, зони покриття точок доступу бездротових мереж. Описана локальна мережа відділення банку «Кредит-дебіт» і сформульована задача побудови бездротової мережі цього відділення банку. Обґрунтовано структуру бездротової мережі відділення банку «Кредит-дебіт на базі технології IEEE 802.11n. Для зв'язку робочих станцій, які знаходяться в на площі відділення банку, використано точку доступу D-LINK AC1750 (DAP-2695), яка з’єднується через комутатор D-LINK DMS-1100-10TP до маршрутизатора D-LINK DSR-250. Змодельована відстані, на яких будуть стабільно обмінюватися інформацією точка доступу D-LINK AC1750 (DAP-2695), та клієнти мережі при роботі за стандартом IEEE 802.11n з використанням частот 2.5 Ghz та 5 Ghz. Аналітичним способом було спрогнозована пропускна здатність мережі та влив на неї вірогідності колізій та навантаження. Для побудови мережі використано обладнання компанії D-LINK.
Keywords: точка доступу; wi-fi; комутатор; локальна мережа; маршрутизатор; швидкість передачі