Проблемні аспекти впровадження інноваційної діяльності підприємств малого та середнього бізнесу та шляхи їх вирішення - Матвєєва, О. І. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
На сьогодні, враховуючи умови інтеграції України до Європейського Союзу та враховуючи стан економіки в цілому запровадження інноваційної діяльності підприємствами малого та середнього бізнесу відіграє значну роль у конкурентному закріплені їх на ринку. Тому, дана робота присвячена питанню впровадженню інноваційної діяльності підприємств малого та середнього бізнесу. Охарактеризовано основні проблемні аспекти розвитку інноваційної діяльності підприємств в Україні та висвітлено основні шляхи їх вирішення. // Today, given the conditions of Ukraine’s integration into the European Union and given the state of the economy as a whole, the introduction of innovative activities by small and medium-sized businesses plays a significant role in competitively consolidating them in the market. Therefore, this work is devoted to the implementation of innovative activities of small and medium enterprises. The main problematic aspects of the development of innovative activity of enterprises in Ukraine are described and the main ways of their solution are highlighted.
Keywords: інновації; інноваційна діяльність; малий та середній бізнес; конкурентоспроможність; innovations; innovative activity; small and medium business; competitiveness