Дослідження та розробка рекомендаційної системи вибору кондитерських магазинів - Виноградов, М. Ю. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – процес підбору рекомендованих кондитерських магазинів для користувача на базі його уподобань. Предмет дослідження – методи підбору рекомендацій, які можуть бути використані в системі, що розробляється. Мета роботи – аналіз та розробка методів підбору рекомендованих кондитерських магазинів. Методи дослідження – аналіз існуючих методів підбору рекомендацій, системний підхід, об’єктно орієнтований аналіз, методи структурного моделювання баз даних, об’єктно орієнтованого програмування на мові Python Результати роботи – розроблена рекомендаційна система, що дозволяє користувачу підібрати кондитерський магазин на базі його уподобань. Реалізований оптимальний метод пошуку рекомендацій з використанням баз даних та web-інтерфейсу. Область застосування – корпоративні компанії та сервіси, які мають за мету надати кінцевим користувачам можливість швидко знайти бажаний магазин використовуючи можливість підбору рекомендацій, а також відправити заявку на створення замовлення.
Keywords: метод підбору рекомендацій; кондитерський магазин; фільтрація; рекомендаційна система