Сучасний стан реалізації регіональної інноваційної політики в Україні - Подрез-Ряполова, І. В. (Право, 2019)
У статті розглядаються особливості реалізації регіональної інноваційної політики. Визначається основна мета регіональної інноваційної політики створення умов для формування ефективної інноваційної інфраструктури, посилення конкурентоспроможності регіональних виробництв, підтримка на території регіону позитивних умов для поліпшення соціально-економічних показників регіону. Аналізуються пріоритетні завдання регіональної інноваційної політики та проблеми при її реалізації. // The article considers the peculiarities of the implementation of regional innovation policy. The main purpose of the regional innovation policy is to create conditions for the formation of effective innovation infrastructure, strengthen the competitiveness of regional industries, support in the region of positive conditions to improve socio-economic indicators of the region. The priority tasks of the regional innovation policy and problems in its implementation are analyzed.
Keywords: регіональна інноваційна політика; національна інноваційна система; інноваційна інфраструктура