Побудова моделі загроз інфокомунікаційної мережі підприємства - Стрекозова, Ю. І. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – інфокомунікаційна мережа підприємства. Мета роботи – аналіз можливих атак на інфокомунікаційну мережу підприємства та розрахунок системи ризиків мережених атак. Досліджені мережні атаки : SQL, XSS, PHP - ін’єкції, атака “Людина посередені” (Man in the middle), UDP, FIN, SYN, ACK-сканування, Slowloris, TCP-RESET, Mailbombing, HTTP-флудінг, смертельний пінг (Ping of Death), MAC, UDP, SYN –флудінг, DNS-атака з посиленням, ARP, ІР, DNS – спуфінг, атака довіреного об’єкта, провадження в розподілену мережу фальшивого об’єкта шляхом нав’язування фальшивого маршруту, парольна атака, аналіз мережного трафіку (“Sniffing”).
Keywords: модель загроз; інфокомунікаційна мережа; кібератака; захист інформації; комп’ютерна атака; мережний трафік; достунпість; конфіденційність; безвідмовність