Розробка застосунку для планування подорожей з оптимізацією маршрутів - Голощапова, В. О. (My University, 2025)
Об’єктом роботи є процес побудови маршруту між множиною туристичних об’єктів з однаковою початковою та кінцевою точкою. Метою роботи є розробка програмного застосунку, який дозволяє користувачеві обрати точки для відвідування на інтерактивній карті міста, після чого будувати оптимальний туристичний маршрут між ними. У межах роботи досліджено алгоритмічні підходи до розв’язання задачі комівояжера: метод повного перебору, жадібний алгоритм, метод Хелда Карпа, гілок і меж (Branch and Bound), а також бібліотечне рішення Concorde. Було створено вебзастосунок для планування подорожей з вибором алгоритму та експортом маршруту. Клієнтська частина застосунку була створена в середовищі WebStorm за допомогою React.js із використанням Tailwind CSS. Для відображення інтерактивної мапи використовувався Leaflet.js, інтегрований з OpenStreetMap. Серверна частина була реалізована в середовищі PyCharm мовою Python з використанням FastAPI.
Keywords: планування подорожі; оптимізація маршрутів; задача комівояжера; інтерактивна карта міста; туристичний об’єкт