Загальновизнані світові трудо-правові стандарти запобігання корупції - Жигалкін, І. П. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2015)
У статті автором відображені світові трудо-правові стандарти у сфері запобігання та протидії корупції. Слушним є відображення політики України у питанні боротьби з корупцією. Підсумовуючи результати дослідження, автор звертає увагу на те, що трудо-правові стандарти запобігання корупції утворюють систему загальновизнаних безстрокових добровільно взятих державами зобов’язань у сфері запобігання корупції, що закріплені в міжнародних актах про працю і щодо виконання яких можливе застосування заходів міжнародного впливу й контролю. // In the article the author reflects world labor law standards in the field of prevention and counteraction to corruption. Suitable is the reflection of Ukraine's policy on the fight against corruption. Summing up the results of the study, the author pays attention to the fact that labor-legal standards for preventing corruption form a system of generally recognized non-independent states of the obligations in the field of prevention of corruption, which are enshrined in international labor acts and the implementation of which possible measures of international influence and control.
Keywords: корупція; трудо-правові стандарти; права і свободи особи; державний службовець; чиновник; corruption; labor-legal standards; rights and freedoms of a person; civil servant