Розроблення мобільного застосунку для розпізнавання архітектурних пам’яток України на зображеннях - Тютюнник, Я. О. (My University, 2025)
Об’єктом роботи є процес розпізнавання архітектурних пам’яток України на фотографіях за допомогою мобільного застосунку. Метою роботи є розроблення мобільного застосунку, який здійснює розпізнавання архітектурних пам’яток України на зображеннях з використанням згорткових нейронних мереж. У роботі використано методи машинного навчання, комп’ютерного зору та розробки мобільних застосунків. Для реалізації задачі класифікації зображень було створено та навчено модель згорткової нейронної мережі, що здатна ідентифікувати 18 класів архітектурних пам’яток України. У результаті виконаної роботи створено мобільний застосунок, що дозволяє користувачеві розпізнавати архітектурні пам’ятки України за допомогою камери смартфона. Проведено тестування точності моделі, що показало прийнятні результати для практичного використання застосунку. Розроблений застосунок може бути використаний у сфері туризму, освіти та для культурно-просвітницьких цілей
Keywords: розпізнавання зображень; архітектурні пам’ятки України