Методи оптимізації керуючих програм для верстатів з ЧПУ - Дульський, В. І. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – процес оптимізації керуючих програм для верстатів з ЧПУ. Предмет дослідження – роботизований комплекс для обробки ступиці диску. Мета кваліфікаційної роботи – вибір платформи реалізації та розроблення методу оптимізації керуючої програми для верстата з ЧПУ, дослідження існуючих. Методи дослідження включають літературний аналіз, математичне моделювання, статистичний аналіз. У кваліфікаційній роботі визначено основні методи оптимізації керуючих програм для верстатів з ЧПУ. Встановлено основні цикли, які використовуються для верстатів з ЧПУ, розглянуто особливості автоматизації налаштувань верстатів з застосуванням засобів оснащення. Проведено огляд літературних джерел, встановлено основні методи і засоби оптимізації керуючих програм. Проведено розробку робототехнічного комплексу, виконано основні розрахунки та наведений приклад керуючої програми.
Keywords: метод оптимізації керуючих програм; верстат; верстат з ЧПУ; керуюча программа