Аналіз і дослідження методів забезпечення мережної безпеки з урахуванням балансування навантаження - Негре Де Бофарулл Ф. Р.; Юджесой, А. Й. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023)
Проведено аналіз існуючих методів комплексного забезпечення мережної безпеки та якості обслуговування засобами маршрутизації шляхом реалізації балансування навантаження в сучасних мережах. Розглянуто декілька варіантів реалізації багатошляхової безпечної маршрутизації з балансуванням і без балансування навантаження. Водночас розрахунок безпечного мультишляху проводився з урахуванням комбінованої метрики на основі вразливостей і пропускної здатності каналів зв’язку, що входили до складу маршруту. Поставлені технологічні задачі представлено в оптимізаційній формі та проведено аналіз отриманих результатів, що довели адекватність і працездатність комплексної моделі безпечної QoS-маршрутизації.
Analysis and research of ensuring network security methods under load balancing
Keywords: Мережна безпека, маршрутизація, балансування навантаження