Щодо розмежування звільнення та припинення повноважень судді - Гладкий, В. В. (Національний університет водного господарства та природокористування, 2020)
У доповіді обгрунтовується думка, у відповідності до якої підстави «звільнення» судді є певним аналогом (спеціальним виявом) загальних підстав припинення трудоправових відносин з працівником й у вимірі трудових правовідносин із суддею необов’язково можуть обумовити припинення відповідних правовідносин, адже залежать напряму від свободи волі сторін правовідносин та/або дослідження відповідності (достатності) конкретних обставин дійсності загальним правилам (причинно наслідковий зв’язок).
О разграничении увольнения и прекращения полномочий судьи
Keywords: гідна праця; трудове право; адміністративне право; робота суддів; судова влада; запобігання корупції; правове регулювання; трудовий договір; припинення трудових відносин; трудові правовідносини; трудове законодавство; працівник; конституційний правовий режим; конституційний режим; судья; звільнення; сфера праці; суддя; судова реформа; судово-правова реформа; припинення правовідносин; публічні інтереси; припинення трудових правовідносин; кронізм