Разработка метамодели структурно-объектной технологии проектирования интерфейсного комплекса корпоративных информационных систем - Левыкин, В. М.; Евланов, М. В.; Альбахлул, А. (My University, 2004)
Розглядається проблема розробки метамоделі, яка дозволяє на концептуальному рівні описати елементи і міжелементні зв’язки структурно-об’єктної технології проектування інтерфейсного комплексу корпоративної інформаційної системи. Запропоновано схему взаємодії елементів структурно-об’єктної технології та математичні описи елементів метамоделі. The problem of developing meta-model, which can describe elements and their links of interface complex structured-objected technology for corporative information system, is given. Scheme of elements co-operations for structured-objected technology and meta-model elements mathematical descriptions.
Keywords: информационная система; интерфейсный комплекс; метамодель; заказчик; лидер проекта; инструментальное средство