Розпізнавання автомобілів в реальному часі за допомогою комп’ютерного зору і машинного навчання - Столяренко, К. С. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – технології комп'ютерного зору і машинного навчання. Мета роботи – реалізація програми ідентифікації рухомих об'єктів у реальному часі, а так само застосування технологій машинного розпізнавання і комп'ютерного зору. Метод дослідження – технологія Vision та Core ML. У роботі проведений системний аналіз проблеми розпізнавання рухомих об'єктів у реальному часі за допомогою технологій комп'ютерного зору і машинного навчання. Так само були зібрані великі обсяги даних для створення і тренування моделі розпізнавання, що ідентифікує об'єкти класів людина і автомобіль.
Keywords: машинне навчання; комп’ютерний зір; нейронна мережа; реальний час; рухомі об'єкти; пішоходи