Науково-методичний підхід щодо оцінки конкурентоспроможності бренду підприємства - Соколова, Л. В.; Шальопа, А. С. (Рожко С. Г., 2015)
В умовах ринкової економіки сильний бренд підприємства- товаровиробника виступає на ринку його значною конкурентною перевагою, забезпечує конкурентоспроможність у довгостроковій перспективі. На сучасному світовому ринку конкурують між собою не товари, а бренди, які здатні задовольнити як фізіологічні потреби споживачів, так й емоційні та соціальні. Бренд товаровиробника виступає у якості специфічного інструменту, за допомогою якого підприємство впевнено почуває себе на ринку, а споживачі ідентифікують його товари.
Keywords: конкурентоспроможність бренду; бренд; бренд підприємства