Дослідження методів захисту клієнт-серверної взаємодії від атак виду CSRF - Жестовський, С. М. (My University, 2020)
Об’єктом дослідження є методи та алгоритми захисту клієнт-серверної взаємодії від мережевих атак на прикладі атак виду CSRF, а також методів захисту для серверів на базі мікросервісної архітектури. Метою роботи є визначення ефективності існуючих методів та алгоритмів захисту від атак виду CSRF, а також пропонування, розробка та реалізація нових методів захисту для покращення клієнт-серверної взаємодії серверів із мікросервісною архітектурою. Методи розробки базуються на технологіях JavaScript, Node.js, баз даних PostgreSQL та Redis, середовищі розробки Visual Studio Code. Результатом роботи є розробка та реалізація методів захисту від атак виду CSRF для серверів переважно із мікросервісною архітектурою, аналіз ефективності методів та алгоритмів захисту від атак виду CSRF із розробленими включно.
Keywords: алгоритми захисту; клієнт-серверна взаємодія; мережеві атаки; методи захисту; мікросервіс; CSRF