Культурне поневолення або українська література 20–30-х рр. «Розстріляне відродження» - Матвєєнко, О. І. (ХНУРЕ, 2021)
У роботі висвітлено питання розвитку української літератури після революції 1917 року. Виявлено основні риси культурного під’їому 20–30-х років. Розкрито причини проведення репресій радянською владою по відношенню до культурних діячів, а саме письменників.
Keywords: українська державність; українознавство