Методи інтелектуального аналізу великих даних за допомогою машинного навчання - Фатій, Л. С. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є аналіз методів інтелектуального аналізу великих даних в паралельних системах керування базами даних. У ході виконання кваліфікаційної роботи здійснено глибокий аналіз інтеграції методів інтелектуального аналізу даних у середовище реляційних систем управління базами даних. Розглянуто концептуальні засади та практичні підходи до створення паралельних алгоритмів, орієнтованих на виконання у кластерних обчислювальних середовищах, що базуються на сучасних багатоядерних прискорювачах. Особливу увагу приділено архітектурним рішенням і принципам побудови інтегрованої платформи, реалізованої на основі відкритої СКБД PostgreSQL з використанням апаратного забезпечення типу Intel Many Integrated Core.
Methods for Intelligent Big Data Analysis Using Machine Learning
Keywords: інтелектуальний аналіз даних; прогнозна аналітика; навчання з учителем; навчання без учителя; вибір ознак; зменшення розмірності; оцінювання моделей