Основи наукових досліджень - Невлюдов, І. Ш.; Олександров, Ю. М.; Андрусевич, А. О.; Чала, О. О. (Криворізький коледж НАУ, 2019)
У навчальному посібнику висвітлено широкий спектр питань, пов’язаних із методикою наукових досліджень: вибір теми, визначення об’єкта і предмета; методології і методів дослідження. Розглянуто коло проблем щодо добору й аналізу необхідної інформації; планування і проведення експерименту; порівняння результатів експерименту з теоретичними даними та формулюванням висновків результатів наукового дослідження. Книга дасть багато практичних порад щодо написання наукової статті, підготовки доповіді, виступу на науковій конференції. Наведено способи підвищення «коефіцієнта корисної дії» дослідницької діяльності: розвиток швидкочитання, здатності розуміння тексту, використання методу мозкового штурму тощо. Рекомендується студентам денної та заочної форм навчання спеціальності: 151 – ‹‹Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології››, спеціалізацій: ‹‹Автоматизоване управління технологічними процесами›› (АУТП), ‹‹Комп’ютерно-інтегровані технологічні процеси і виробництва›› (КІТПВ), ‹‹Комп’ютеризовані та робототехнічні системи›› (КТРС), ‹‹Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані ресурсозберігаючі технології››. ‹‹Альтернативна енергетика››, ‹‹Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології видобування нафти і газу››. Може бути корисною для студентів спеціальності 172 – Телекомунікації та радіотехніка, спеціалізації Інтелектуальні технології мікросистемної радіоелектронної техніки (ІТМРТ), а також для студентів інших технічних спеціальностей та аспірантів, докторантів та фахівців технічних напрямків.
Keywords: наукові дослідження; трансфер технологій; наукові школи; авторське право; метрологічне забезпечення; стандартизація; патенти; інформаційно-пошукові системи