Метод підготовки зображення обличчя до розпізнавання в режимі реального часу - Бєк, В. Р. (My University, 2024)
Об'єктом дослідження у цій роботі є технологія розпізнавання осіб із зображенням особи для завдань реального часу. Предмет дослідження– процес попередньої обробки та аналізу зображень осіб, які використовуються в алгоритмах розпізнавання, а також вплив цього процесу на точність та швидкість отримання кінцевого результату розпізнавання. Мета роботи– підвищення точності та швидкості розпізнавання особистості у відеопотоці в режимі реального часу за допомогою технології підготовки зображень, що забезпечує компенсацію ракурсу та трекінг осіб. Така технологія повинна оперувати складними вихідними даними – зображеннями осіб, які можуть мати низьку контрастність, різкість, мати ракурс, відмінний від фронтального, а також мати продуктивність, достатню для її застосування в комплексі з алгоритмом розпізнавання особи за зображенням обличчя у відеопотоці в режимі реального часу.
Keywords: зображення обличчя; розпізнавання обличчя