Замок паланок в Мукачеві – архітектурна пам’ятка Закарпаття - Плис, О. С. (ХНУРЕ, 2020)
The author dedicated this article to one of the most famous architectural monuments of Transcarpathia – Palanok Castle in Mukachevo. The author briefly reveals. History. Buildings of the castle, it’s main historical stages. Архітектурні пам’ятки містять цінну інформацію історико-краєзнавчого і культурного характеру, є органічною складовою джерельної бази з історії українських старовинних міст та містечок, монастирських комплексів, дворянських маєтків тощо. Однією з таких історичних та архітектурних пам’яток є Мукачівський замок.
Keywords: культурне розмаїття; українознавство; традиції; культура