Моделі проектування спеціалізованих обчислювачів дробово-ірраціональних функцій на основі ПЛІС - Селезньова, Є. О. (My University, 2019)
В атестаційній роботі досліджено та розроблено біт-потоковий апаратний обчислювач дробово-ірраціональних функцій з вхідними і вихідними імпульсними потоками даних. Розроблено математичну модель обчислювач дробово-ірраціональних функцій другого степеню з використанням відомого методу ступінчастої апроксимації висхідних неперервних функції. Розроблено структуру обчислювача заданої функції, що представляє собою синтез двох блоків: блоку обчислення дробовораціональних функцій та блоку обчислення функції добування кореня. Використано принцип побудови біт-потокових апаратних обчислювачів на основі конвеєрних архітектур. Здійснено апаратну реалізацію спроектованого пристрою заданої функції, розроблено граф-схему алгоритму його роботи, яка закодована для синтезу автомата Мура, розроблено граф переходів керуючого автомату Мура. За графами переходів з використанням стандартних шаблонів кода розроблено модель пристрою на мові опису апаратури VHDL. Розроблено та використано тест-бенч для верифікації отриманого рішення. Результати моделювання співпадають з теоретичними розрахунками. Модель синтезована в ПЛІС Xilinx Spartan.
Keywords: пліс; сапр; імпульсний потік; апроксимація; суматор; vhdl–модель